Prohlášení Tomáše Vandase ke komunálním volbám

17. října 2010 Komunální volby jsme prohráli. To si musíme na úvod přiznat. Všichni jsme čekali, že dopadneme o něco lépe než před čtyřmi lety, kdy jsme získali tři zastupitelské mandáty. V letošních volbách je to jen jediný mandát (obec Nový Kramolín, člen DSSS na nezávislé kandidátce), a to je málo.

Já osobně jsem věřil, že zejména na severu Čech a Moravy máme šanci vstoupit na radnice a tím pádem začít konečně ovlivňovat chod měst a obcí ve prospěch slušných lidí, kteří se v uplynulých měsících často obraceli na naši stranu se žádostí o pomoc.

Kde se tedy stala chyba, že to prozatím nevyšlo? Lámu si nad tím hlavu celý dnešní den. Jedno je bez debat: musíme zlepšit stranickou práci, zkvalitnit výběr lidí, pokusit se do svých řad získat profesně známé regionální tváře, které jsou důvěryhodné ve svém okolí, budovat trpělivě stranické buňky. Ty však musí vykazovat kvalitní stranickou práci. Pokud tomu tak nebude, nebudu váhat s návrhem na jejich rozpuštění. Stejně tak nebudu váhat s okamžitým vyloučením každého jednotlivého člena, který hrubě poruší stranické stanovy. Všichni musíme začít od sebe, od zdánlivých maličkostí. Oblékáním počínaje a vystupováním na veřejnosti konče.

Jedno je po komunálních volbách jisté: čeká nás ještě hodně práce a pauzu před krajskými volbami musíme využít k realizaci výše uvedeného. Já doufám, že se i nadále budu moci spolehnout na drtivou většinu z vás. Vy buďte se mnou, a já budu s vámi. Pak se nemusíme ničeho bát.

Tomáš Vandas